Kolendra siewna SMAK&ZDROWIE
Dostępność: brak
Opis produktu
Kolendra siewna to znana i ceniona przyprawa kuchni chińskiej i meksykańskiej. Popularna także w polskiej kuchni. Dodawana zarówno do mięs, jak i domowych nalewek. Jako przyprawa wyróżnia się korzennym smakiem. Dodawana jest m.in. do klasycznego curry. Świeże liście kolendry posiadają wysoką zawartość olejków eterycznych. Nasiona kolendry siewnej wysiewa się do gruntu w kwietniu. Zalecane jest stanowisko słoneczne i lekka gleba o wysokiej zawartości wapnia. Kolendra osiąga wysokość do 80 cm. Gdy zielone baldachimy nabierają lekko brunatnego koloru można je ścinać. Zbiory od czerwca do lipca, zbiory nasion w sierpniu. Pojedyncze opakowanie zawiera 150 sztuk nasion.
Specyfikacja
Smak&Zdrowie
1-1,5 cm
70-80 cm
150 nasion
IV do gruntu, w uprawie domowej przez cały rok
Zbiór VI-VII (ziele), VIII (nasiona)
Gleba lekka, zasobna w wapń.
Słoneczne
5904842860837
5904842860837