Wodzisław Śląski
Godziny otwarcia:

pon.-pt.: 7:00 – 20:00 sob.: 8:00-18:00 ndz. handlowa: 10:00-18:00

Menu

Rzodkiewka nasiona na kiełki 20 g W. LEGUTKO

Dostępność: brak

Opis produktu
Kiełki rzodkiewki polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy. Nasiona namoczyć na 2-3 godziny w przegotowanej, letniej wodzie. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie przepłukać (spryskać lub podlać) kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy. Kiełki można także produkować w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą (2-3 godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem do góry pod kątem 40-45°. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Specyfikacja
Legutko
Rzodkiewka
20 g
I - XII
I - XII
Torebka
Raphanus sativus var. sativus
5903837491704
5903837491704