Termometr do wędzarni i BBQ 0-250 C BROWIN
Dostępność: 4 szt
Opis produktu
Trwały, solidnie wykonany termometr gastronomiczny z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Idealny do kontrolowania temperatury podczas procesu pieczenia, wędzenia czy gotowania potraw. Urządzenie charakteryzuje się szeroką skalą temperatury – od 0 do 100°C. Dla dokładnego pomiaru posiada na szpikulcu specjalny czujnik temperatury – sondę, która precyzyjnie mierzy ciepłotę przyrządzanego dania. Na tarczy dodatkowo jest umieszczona graficzna podziałka, wskazująca prawidłową temperaturę dla drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Urządzenie ma dużą, czytelną białą tarczę. Termometr posiada atest PZH.
Kontrolowanie temperatury może stać się dziecinnie proste? Zdecydowanie, tak. Aby dokonać prawidłowego pomiaru temperatury wystarczy, że wbijesz sondę w przygotowywane mięso. Czujnik temperatury znajduje się między 0,5 cm a 1 cm od początku szpikulca, dlatego warto zadbać o to, by termometr został odpowiednio wbity w przygotowywaną potrawę.
UWAGA:
Termometr nie może pozostawać w piekarniku w trakcie pieczenia, służy tylko do jednorazowej kontroli temperatury podczas pieczenia.
Użyj naszego termometru kulinarnego i ciesz się smacznymi, domowymi wyrobami!
CECHY
Długość
4.5 cm
Szerokość
4.5 cm
Wysokość
14.8 cm
Masa
18.0 g
Jednostka wyświetlania temperatury
tylko °C
Kolor tarczy
biała
Rodzaj
analogowe
Sonda
szpilkowa
Zakres pomiaru temperatury [°C]
od 0 do 100
OPINIE KLIENTÓW
ocena: 5
Sprawdza się dla mnie wzorowy.
2021-03-03
ocena: 5
Natychmiastowe wskazanie temperatury. Kupiłem drugi taki aby kontrolować temp. wody i temp. mięsa jednocześnie w szynkowarze.
2020-10-19
tagi: Termometr do pieczenia do wędzenia do gotowania termometr stal nierdzewna termometr gastronomiczny termometr kulinarny termometr z czujnikiem temperatury termometr z sondą termometr gastronomiczny z atestem termometr do żywności termometr do jedzenia termometr z atestem PZH.
zgłoś błąd
Specyfikacja
5908277705305
5908277705305